Comodo SSL
5 τρόποι για να πάρετε κριτικές (reviews) για το βιβλίο σας.

5 τρόποι για να πάρετε κριτικές (reviews) για το βιβλίο σας.

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στον κόσμο της αυτοέκδοσης, είναι να πάρετε κριτικές για την δουλειά σας, όταν κανείς δεν το έχει διαβάσει ποτέ.

Οι κριτικές, είναι αυτό που θα κοιτάξουν οι άνθρωποι μέσα στην αναζήτησή τους για τις τελευταίες τάσεις ή τα πιο ποιοτικά βιβλία για να διαβάσουν. Θα χρειαστεί να πείσετε τον κόσμο για να τους κάνετε να αγοράσουν το δικό σας βιβλίο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πάρετε κριτικές για αυτό. Να μερικοί, με τους οποίους πιστεύω ότι θα μπορούσατε να ξεκινήσετε αυτόν τον αγώνα.

1. Γράψτε τες μόνοι σας

 «Οι κριτικές μετράνε πολύ, έτσι, γράψτε μερικά σχόλια οι ίδιοι»

Μπορείτε τεχνικά να γράψετε τα δικά σας σχόλια μέχρι να ξεκινήσετε. Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με αυτό. Μπορεί να μην καταφέρετε να αλλάξετε το στυλ γραφής σας αρκετά, ώστε οι άνθρωποι να μην καταλάβουν ότι γράφει το ίδιο άτομο αυτές τις κριτικές, ή μπορεί να μην είστε σε θέση να είστε αμερόληπτος και να δώσετε ένα αντικειμενικό τόνο στο γράψιμό σας.

2. Βάλτε φίλους να τις γράψουν

«Ζητήστε από φίλους και συγγενείς να γράψουν σχόλια για το βιβλίο σας»

Αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μεγάλο αριθμό σχολίων μόνοι σας, ζητήστε από φίλους σας να γράψουν μία-δύο κριτικές. Μοιραστείτε το βιβλίο σας με αυτούς που εμπιστεύεστε περισσότερο και βάλτε τους να γράψουν την κριτική τους, ώστε να δείτε και αληθινά τι μπορεί να λένε οι άνθρωποι για το βιβλίο σας, προτού το δημοσιεύσετε. Οι αληθινοί φίλοι, όσο και να μεροληπτήσουν, εάν το βιβλίο σας έχει ατέλειες, θα σας το πούνε, αν πραγματικά θέλουν το καλό σας, και θα είναι αντικειμενικοί.

3. Μισθώστε κάποιον άλλο

Μπορείτε πάντα να πληρώσετε κάποιο άτομο για να γράψει κριτική για το βιβλίο σας. Οι εταιρίες παγκοσμίως, το κάνουν αυτό με τα προϊόντα τους από πολύ παλιά, οπότε δεν θα είναι και πολύ δύσκολο και για έναν αυτοεκδότη. Αναζητήστε ανεξάρτητους συγγραφείς (πιθανότατα να γνωρίζετε ήδη κάποιους) και προσφέρετέ τους το βιβλίο σας δωρεάν. Θα μπορούσατε να δείτε αυτή την μέθοδο ως ένα από τα πολλά εργαλεία-βοηθήματα αυτοέκδοσης που υπάρχουν στο διαδίκτυο, γιατί οι κριτικές είναι ανάγκη να υπάρξουν. Πληρώστε έναν συγγραφέα να γράψει μία ειλικρινή κριτική. Επίσης, εάν ενδιαφέρεστε μόνο για θετικές κριτικές, μπορείτε να τους δώστε ίσως κάτι παραπάνω για να σας τις γράψουν.

4. Μη γράψτε μόνο θετικές κριτικές

Αν επιλέξτε να ακολουθήστε την διαδρομή της πρόσληψης ατόμων για να σας γράψουν κριτικές, ΠΡΟΣΟΧΗ, μην τις κάνετε όλες θετικές! Οι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι καχύποπτοι, ειδικά στις περιπτώσεις δημιουργικού περιεχομένου, όταν φαίνονται όλα «λαμπερά» και θετικά. Επιπλέον, κάποιες εταιρίες δεν επιτρέπουν την ανάρτηση πληρωμένων σχολίων στις ιστοσελίδες τους. Με άλλα λόγια, πρέπει και κάποιος να «μισήσει» το έργο σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώστε κάποιους για να γράψουν αρνητικές κριτικές για το βιβλίο σας. Απλά, σιγουρευτείτε ότι όλα τα σχόλια είναι ρεαλιστικά, και δεν είναι γεμάτα επιφωνήματα και υπερβολές, για το πώς το βιβλίο σας άλλαξε την ζωή τους (εκτός αν πραγματικά τους την άλλαξε! Στην περίπτωση αυτή, εύγε σε εσάς).

5. Προσφέρετε μία προεπισκόπηση του βιβλίου σας

«Ζητήστε από όσους το έχουν ήδη διαβάσει, να γράψουν ένα σχόλιο για το βιβλίο σας»

Ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία για τους αυτοεκδότες σήμερα, είναι το Siminars.com. Θα προσέξατε ότι το αναφέρω συχνά-πυκνά, γιατί το θεωρώ πολύ χρήσιμο, ειδικά για τους πρωτοεμφανιζόμενους αυτοεκδότες συγγραφείς. Μπορείτε να προσφέρετε μια προεπισκόπηση του περιεχομένου του βιβλίου σας σε αυτό το site δωρεάν. Μοιραστείτε την με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα που συμμετέχετε και ζητήστε τους μία ειλικρινή κριτική για την προεπισκόπηση του βιβλίου σας που διάβασαν. Μπορείτε να πάρετε αποσπάσματα από αυτές τις κριτικές, και να φτιάξτε ένα μικρό και σύντομο βιβλιαράκι κριτικών, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε στην συνολική στρατηγική προώθησής του.

 

ΣΗΜ. Οι συγγραφείς που θα επιδιώξουν να λάβουν σχόλια σε βιβλίο τους στην Amazon, να έχουν υπόψη τα εξής: 

To contribute to Customer features (for example, Customer Reviews, Customer Questions, Customer Answers, Idea Lists) or to follow other contributors, you must have spent at least $50 on Amazon.com using a valid credit or debit card in the past 12 months. Promotional discounts don’t qualify towards the $50 minimum. 

Για να συνεισφέρετε σε λειτουργίες πελατών (για παράδειγμα, Κριτικές πελατών, Ερωτήσεις πελατών, Απαντήσεις πελατών, Λίστες ιδεών) ή για να ακολουθήσετε άλλους συνεργάτες, πρέπει να έχετε ξοδέψει τουλάχιστον 50 $ στο Amazon.com χρησιμοποιώντας μια έγκυρη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους τελευταίους 12 μήνες . Οι προωθητικές εκπτώσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο ελάχιστο των 50 $. 

 

“Σύνοψη”

Το να πάρετε κριτικές για το βιβλίο που αυτοεκδόσατε είναι σημαντικός παράγοντας, που θα βοηθήσει πολύ στην προώθηση του. Μπορείτε να γράψετε κάποιες μόνοι σας, ή να ζητήσετε από φίλους και συγγενείς να γράψουν μερικές για λογαριασμό σας. Μία από τις πιο πολυ-χρησιμοποιημένες μεθόδους από πολλές εταιρίες παγκοσμίως, είναι να προσλαμβάνονται επαγγελματίες συγγραφείς για να τις γράφουν. Μπορούν ακόμη να γίνουν από πελάτες σας, προσφέροντάς τους μία επισκόπηση μέσω της Siminars.com.

The struggle ends when the gratitude begins.
Ursula K. Le Guin

 

5 τρόποι για να πάρετε κριτικές για το βιβλίο σας

 

Διάβασε και το άρθρο “5 μέθοδοι για να βρείτε δωρεάν αξιολογητές/σχολιαστές και κριτικούς στην Amazon!

Add Comment

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο