Comodo SSL

Εκτύπωση κατά παραγγελία - Print on Demand


Τρεις είναι οι τρόποι που μπορείς να εκδώσεις ένα βιβλίο με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ:

  1. Αυτοέκδοση: Πλήρης αυτοέκδοση και απόλυτος έλεγχος και διαχείριση από τον συγγραφέα, με την βοήθεια των υπηρεσιών μας.
  2. Συμμετοχική έκδοση: Αυτοέκδοση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λευκό Μελάνι, με εκτύπωση ποσότητας αντιτύπων και δημιουργία ψηφιακού βιβλίου (e-Book, Audiobook).
  3. Εκτύπωση κατά Παραγγελία (Print on Demand): Αυτοέκδοση σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λευκό Μελάνι, για πωλήσεις μεμονωμένων βιβλίων κατά παραγγελία.

5 καλοί λόγοι για να επιλέξετε την Εκτύπωση κατά Παραγγελία (Print on Demand)

 1. Οι μακριές νύχτες συγγραφής έχουν τελειώσει. Το χειρόγραφό σας είναι έτοιμο! Ποιο είναι το επόμενο βήμα;
 2. Πρέπει να το στείλετε σε μερικούς φίλους για να το διαβάσουν;
 3. Πρέπει να το δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας για να το δει ο κόσμος;
 4. Πρέπει να το στείλετε σε έναν εκδότη;
 5. Μπορείτε να εμπιστευτείτε σε κάποιον το χειρόγραφό σας;

Ερωτήσεις όπως αυτές -και άλλες- συχνά προκαλούν σύγχυση στους νέους συγγραφείς. Μετά από όλη τη σκληρή δουλειά, δεν ξέρουν τι να κάνουν με το τελικό βιβλίο τους. Αυτό συμβαίνει, μέχρι η Εκτύπωση κατά Παραγγελία να εμφανιστεί για…διάσωση.

Όταν τελικά αποφασίσετε να μετατρέψετε το έγγραφο του MS Word σε βιβλίο, η επόμενη πρόκληση είναι να το δημοσιεύσετε.
Υπάρχουν πολλές επιλογές: ψηφιακή εκτύπωση, εκτύπωση όφσετ, εκτύπωση κατά παραγγελία (Print on Demand). Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε;

 • Εάν σκοπεύετε να προσπαθήσετε να επιλεγείτε από έναν παραδοσιακό εκδότη, τότε οι δύο πρώτες θα ήταν οι προτιμώμενες επιλογές, ειδικά εάν θέλετε μια μεγάλη –σε αντίτυπα– εκτύπωση για το βιβλίο σας.
 • Ωστόσο, αν δεν σκοπεύετε να χρονοτριβείτε -και πιθανόν να ματαιοπονείτε- αναμένοντας ίσως και μήνες για την πιθανή επιλογή του έργου σας από έναν παραδοσιακό εκδότη, και αν αυτό που έχετε στο μυαλό σας είναι η αυτοέκδοση ή η υβριδική έκδοση, η εκτύπωση κατά παραγγελία (Print On Demand) εμφανίζεται στο προσκήνιο!

Τι είναι η Εκτύπωση κατά Παραγγελία (PoD);

take a book

Η εκτύπωση κατά παραγγελία (Print On Demand) επιτρέπει στους συγγραφείς να εκτυπώνουν έναν πολύ μικρό αριθμό βιβλίων ή ακόμη και ένα αντίγραφο, όποτε υπάρχει ζήτηση.

Όπως ορίζει η Wikipedia: POD, «η εκτύπωση κατά παραγγελία είναι μια τεχνολογία εκτύπωσης και μια επιχειρηματική διαδικασία στην οποία τα αντίγραφα βιβλίων δεν εκτυπώνονται έως ότου η εταιρεία παραλάβει μια παραγγελία, επιτρέποντας εκτυπώσεις μεμονωμένων ή μικρών ποσοτήτων.
Με άλλα λόγια, εκτυπώστε τα βιβλία σας όταν έχετε τη ζήτηση.

Η μέθοδος της εκτύπωσης κατά παραγγελία ενδείκνυται για ασπρόμαυρα βιβλία, διάστασης Α5 (και άνω), 200 σελίδων (και άνω), και, γενικά, για βιβλία που θα μπορούν να δικαιολογούν μία τιμή λιανικής πώλησης το λιγότερο 15€.

 

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΠΛΗΡΟΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ;

Αν ναι, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα. Αν όχι, επικοινώνησε μαζί μας.

Ποια είναι τα βήματα για να εκδώσω με την μέθοδο της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία;

ΔωρεάνΗ μέθοδος της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, εφόσον έχετε διαμορφώσει σωστά τα προς εκτύπωση αρχεία των κειμένων και των εξωφύλλων.

Οδηγίες και Κατέβασμα Πρότυπων αρχείων για Εκτύπωση κατά Παραγγελία.

ΕΣΕΙΣ

 1. Μας στέλνετε τα κείμενα του βιβλίου σας σε ψηφιακή μορφή (word).
 2. Μας στέλνετε το αρχείο του εξώφυλλου (εμπροσθόφυλλο-ράχη-οπισθόφυλλο) προς εκτύπωση (pdf for print).

ΕΜΕΙΣ

 1. Ελέγχουμε τα αρχεία κειμένων και εξωφύλλου για την ορθότητά τους.
 2. Εκδίδουμε αριθμό ISBN.
 3. Δημιουργούμε Barcode + QR code.
 4. Δημιουργούμε σελίδα πώλησης στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μας, απ’ όπου θα γίνονται οι αγορές του βιβλίου σας.
 5. Κατασκευάζουμε προωθητικά ψηφιακά banners & videos.
 6. Δημιουργούμε ψηφιακά Δελτία Τύπου με τα οποία ενημερώνουμε ιστοσελίδες προώθησης βιβλίων και τον τύπο.
 7. Εντάσσουμε το βιβλίο σε βάσεις δεδομένων (π.χ. Biblionet, ΟΣΔΕΛ κ.ά.).

Δεν γνωρίζετε πως να διαμορφώσετε σωστά τα αρχεία αυτά;

Contact Μη διστάσετε να ζητήσετε την βοήθειά μας,

Lefko Melani servicesή να επιλέξτε μέσα από τον κατάλογο των υπηρεσιών μας, τις πλέον χρήσιμες και κατάλληλες για την βελτίωση της έκδοσής σας υπηρεσίες μας.

Μετά από κάθε παραγγελία που θα λαμβάνουμε από το eShop μας...

 • θα εκτυπώνουμε εντός λίγων ημερών το αντίτυπο,
 • θα το συσκευάζουμε, και
 • θα το αποστέλλουμε με εταιρία Ταχυμεταφορών στον αγοραστή.

delivery

 

Info ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΘΑ ΣΟΥ
ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΜΕ E-MAIL ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ-ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Τα 5 πλεονεκτήματα της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία

 1. Εκτυπώστε τα πάντα

Για εκτύπωση κατά παραγγελία (Print On Demand), το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα χειρόγραφο και μερικές ιδέες. Από γραφικά μυθιστορήματα έως παιδικά βιβλία, οποιοδήποτε είδος μπορεί να δημοσιευτεί με τεχνολογία εκτύπωσης κατά παραγγελία. Με την ανάπτυξη της αυτοεκδοτικής βιομηχανίας, η επιχείρηση εκτύπωσης κατά παραγγελία αναπτύσσεται επίσης, με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αυτή η απλή, οικονομική και εύκολη μέθοδος σας επιτρέπει τώρα να δημοσιεύετε οποιοδήποτε είδος βιβλίου, σε οποιοδήποτε μέγεθος, σε έγχρωμο ή ασπρόμαυρο, με φωτογραφίες ή εικόνες –τα πάντα! Απλά, πρέπει να φανταστείτε πώς θέλετε να είναι το βιβλίο σας και θα γίνει.

 1. Επιλέξτε από μια ποικιλία μορφών βιβλίων

Θέλετε ένα βιβλίο με μέγεθος τσέπης σε όλα τα χρώματα σε ένα όμορφο υπόλευκο χαρτί –είναι υπερβολή να το ρωτήσετε; Λοιπόν όχι. Η εκτύπωση κατά παραγγελία το κάνει να συμβεί. Μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε το βιβλίο σας σε όλα τα χρώματα: σε δύο χρώματα, σε τέσσερα χρώματα, σε μαύρο και άσπρο – οι επιλογές είναι πολλές.
Τι γίνεται με το μέγεθος; Ανάλογα με το περιεχόμενό σας, μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος του βιβλίου σας. Μπορεί να είναι μικρό, κάτι που μπορεί να κρατηθεί στο χέρι, ή μακρύ και λεπτό όπως ένα εγχειρίδιο που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί, ή ένα μεγάλο βιβλίο το οποίο μπορείτε να έχετε στη βιβλιοθήκη σας.

 1. Δεν βγαίνετε ποτέ εκτός αποθεμάτων

Ένα ή χίλια? –μπορείτε να δημοσιεύσετε όσα βιβλία θέλετε ή λιγότερα. Συχνά, δεν είμαστε τόσο σίγουροι για το πόσο «μεγάλη» θα είναι η ζήτηση για το βιβλίο μας –θα μπορούσε να είναι εκατό ή και χίλια αντίγραφα. Όπως λένε, το μαθαίνεις “δοκιμάζοντας τα νερά”. Αυτό κάνει η εκτύπωση κατά παραγγελία για το βιβλίο σας. Ελέγχει εάν υπάρχει αρκετή ζήτηση και σας βοηθά να αποφασίσετε εάν θέλετε να εκτυπώσετε περισσότερα αντίγραφα.

 • Ας υποθέσουμε ότι αποφασίζετε να αποκτήσετε δέκα αντίγραφα χρησιμοποιώντας υπηρεσίες εκτύπωσης κατά παραγγελία. Όλοι οι φίλοι σας περίμεναν το βιβλίο να φτάσει. Όταν τελικά εκτυπωθούν τα αντίγραφα, οι φίλοι σας αγοράζουν τα περισσότερα, αφήνοντάς σας μόνο ένα-δύο αντίγραφα. Και τώρα τι? Απλά, εκτυπώνετε περισσότερα αντίγραφα. Τα αρχεία είναι έτοιμα.
  Μια παραγγελία πρέπει να υποβληθεί στις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ και τα βιβλία μπορούν να εκτυπωθούν σε μια εβδομάδα ή ακόμα και λιγότερο. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση που το βιβλίο δεν πουλάει τόσα αντίγραφα, τότε δεν θα αισθανθείτε τόσο άσχημα, επειδή θα έχετε εκτυπώσει μόνο δέκα αντίγραφα.pod
 • Ας υποθέσουμε πως δεν έχετε καθόλου κεφάλαια για να εκτυπώσετε μερικά αντίτυπα, αλλά θέλετε να πωλείται το βιβλίο σας με κάποιο τρόπο. Εδώ εμφανίζεται ως μοναδική λύση η κυριολεκτική εκτύπωση κατά παραγγελία!!
  Εφόσον έχετε εκδώσει το βιβλίο σας με τις Εκδόσεις ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, θα μπορεί να παραγγελθεί από τη σελίδα πώλησης του βιβλίου σας ΕΝΑ αντίτυπο, να εκτυπωθεί, να συσκευαστεί και να αποσταλεί στον αγοραστή, όπου και αν βρίσκεται.
 1. Ενημερώστε το βιβλίο σας ανά πάσα στιγμή

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα της εκτύπωσης κατά παραγγελία είναι ότι μπορείτε να ενημερώσετε τις πληροφορίες –σε οποιοδήποτε στάδιο και όσες φορές. Ας υποθέσουμε ότι αφού το βιβλίο σας έχει πουλήσει εκατό αντίγραφα, ανακαλύπτετε ένα σοβαρό σφάλμα στο βιβλίο σαςκάποια στοιχεία που λείπουν ή μια νέα εξέλιξη στην έρευνα/υπόθεσή σας.
Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ενημερώσετε το βιβλίο σας. Στην πραγματικότητα, είναι πάντα καλή ιδέα να εκτυπώνετε στην αρχή έναν μικρό αριθμό, ώστε να μπορείτε να λάβετε κάποια σχόλια και να κάνετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις προτού προχωρήσετε και εκτυπώσετε μεγαλύτερο αριθμό. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να διορθώσετε τα σφάλματα, αλλά το βιβλίο σας θα είναι τόσο καλό όσο θα θέλετε.

 1. Ξοδέψτε τα χρήματά σας με σύνεση

Εκτυπώστε μόνο τον αριθμό των βιβλίων που χρειάζεστε. Με την εκτύπωση κατά παραγγελία, μπορείτε, όχι μόνο να ελέγχετε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε να εκτυπώσετε, αλλά και την επένδυσή σας στη έκδοση. Πέρασαν οι μέρες που οι αυτοδεκδότες συγγραφείς θα έπρεπε να διέθεταν μεγάλα χρηματικά ποσά για να πληρώσουν για μεγάλες εκδόσεις. Τώρα, ένας μικρός προϋπολογισμός μπορεί να είναι ο πιο πιθανός. Απλά, πρέπει να σχεδιάσετε πώς θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Ο καλύτερος λόγος για τη χρήση της εκτύπωσης κατά παραγγελία είναι ότι δεν χρειάζεται να “σπάσετε τα ταμεία”. Αυτοεκδώστε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας.

Μειονεκτήματα της Εκτύπωσης κατά Παραγγελία

Τα μειονεκτήματα της εκτύπωσης κατά παραγγελία είναι μόνο ΔΥΟ, και ελάσσονος σημασίας:

 1. Σε εκτυπώσεις μερικών ή πολλών αντιτύπων, το μέσο κόστος αντιτύπου μειώνεται, όσο αυξάνεται ο αριθμός των αντιτύπων (Τιράζ). Στην εκτύπωση ενός και μόνο αντιτύπου, το κόστος θα είναι σχετικά υψηλότερο, με αποτέλεσμα, ή ο συγγραφέας να μειώνει το κέρδος του, ή η λιανική τιμή πώλησης να είναι υψηλότερη. Για τον λόγο αυτό, η μέθοδος της εκτύπωσης κατά παραγγελία ενδείκνυται για ασπρόμαυρα βιβλία άνω των 200 σελίδων, και, γενικά, για βιβλία που θα μπορούν να δικαιολογούν μία τιμή λιανικής πώλησης το λιγότερο 15€. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν επιβαρύνει τις πωλήσεις ενός βιβλίου, με την προϋπόθεση, η τιμή πώλησης να έχει λογικές/ανεκτές αποκλίσεις, σε σχέση με τις τιμές αντίστοιχων κατηγοριών βιβλίων της αγοράς.
 2. Όταν επιλέξετε να εκτυπώνεται το βιβλίο σας μόνο με την εκτύπωση κατά παραγγελία ενός αντιτύπου, και εφόσον γι’ αυτό το λόγο δεν θα έχουμε απόθεμα αντιτύπων, δεν υπάρχει δυνατότητα χονδρικής πώλησης του βιβλίου σε καταστήματα (βιβλιοπωλεία, χαρτοπωλεία κλπ.). Η έλλειψη αυτής της δυνατότητας, δεν είναι απαραίτητα “μειονέκτημα”, αν σκεφτεί κάποιος πως: η εμπορία βιβλίων χονδρικής επιφέρει μείωση του καθαρού κέρδους, ανάλογης της έκπτωσης που δίνεται στους εμπόρους.

Η εκτύπωση κατά παραγγελία είναι η πιο αποτελεσματική και βολική μέθοδος δημοσίευσης. Είναι το μέλλον στον κόσμο των εκδόσεων και οι περισσότεροι συγγραφείς -ειδικά οι ανεξάρτητοι συγγραφείς- χρησιμοποιούν κατά κόρον την εκτύπωση βιβλίων κατά παραγγελία για να δημοσιεύσουν τα έργα τους. Λόγω της ευελιξίας της, η εκτύπωση κατά παραγγελία έχει γίνει η προτιμώμενη επιλογή και για πολλούς επαγγελματίες συγγραφείς. Και, για καλή τους τύχη, υπάρχει πλέον και στην Ελλάδα, μέσω των εκδόσεων ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ!
Το χειρόγραφό σας είναι η πιο πολύτιμη δημιουργία σας. Ως εκ τούτου, η απόκτηση πλήρους ελέγχου και η παρακολούθηση του βιβλίου σας σε όλη τη διαδικασία έκδοσης μπορεί να είναι το καλύτερο συναίσθημα. Δημοσιεύστε το έργο σας με τον τρόπο που το ονειρευτήκατε – εσείς το γράψατε, εσείς αποφασίζετε πώς πρέπει να γίνει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο