Στίγκα Κωνσταντίνα
Η Κωνσταντίνα (ή Νάντη) Στίγκα, γεννήθηκε στην Φιλιαδώνα Δομοκού Φθιώτιδας όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της.
Η οικογένειά της (γονείς και μια αδελφή μεγαλύτερη) μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια πήρε απολυτήριο από το Λύκειο Πολυγώνου.
Ξεκίνησε την Ιταλική γλώσσα σε φροντιστήριο της Αθήνας και το 1981 έφυγε για την Ιταλία. Στην Φλωρεντία έκανε ένα corso για τη γλώσσα και συνέχισε τις σπουδές της στην Γεωπονική σχολή στην Πίζα.
Με την επιστροφή στην Ελλάδα παρακολούθησε στο Ινστιτούτο Χανίων το Τμήμα Φυσικών Προϊόντων & Βιοτεχνολογίας με Υποτροφία και κατέχει το CERTIFICATE του Διεθνούς Κέντρου Ανωτάτων Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών (CIHEAM) στην Αγγλική γλώσσα.
Απέκτησε μεγάλη εμπειρία στον Αγροτικό Τομέα επειδή εργάστηκε, με συμβάσεις ως γεωπόνος σε υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Γεωργίας Χανίων, ο Οργανισμός Βάμβακος, ο Οργανισμός Καπνού, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Φθιώτιδας, ο ΟΓΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φθιώτιδας, οι Ομάδες Παραγωγών Βιομηχανικής Ντομάτας προς Μεταποίηση (Α.Σ.Ο.Π.), ο ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας & Λαμίας, με άριστη συνεργασία(την οποία διατηρεί έως και σήμερα) τόσο με τους παραγωγούς όσο και με τους συναδέλφους-συνεργάτες της. Διαθέτει μεγάλη Διδακτική Εμπειρία διότι απασχολήθηκε ως Εισηγήτρια στα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης σε Κ.Ε.Κ..
Διορίστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Κεντρική Υπηρεσία και υπηρέτησε ως Προϊσταμένη στα ΤΟ.Κ.Α.Α. Λαμίας & Άμφισσας.
Λάτρης των βιβλίων, διαβάζει Παγκόσμια Λογοτεχνία, αρχαίους συγγραφείς, βιβλία Μαγειρικής κα. Η αγάπη της για την μαγειρική ξεκινά από τα φοιτητικά της χρόνια στην Ιταλία(Τοσκάνη-Ρώμη). Έχει γράψει δεκάδες συνταγές (παραδοσιακές, ελληνικές και όχι μόνο) και βιβλία, τα οποία είναι προς μελλοντική έκδοση.
Έχει μεράκι, φαντασία και λατρεία για τις διαφορετικές-μοναδικές γεύσεις. Με την ψυχή της και την επιμονή της, τολμά να μετατρέψει μια παλιά συνταγή με άριστα αποτελέσματα, δοκιμάζει να δώσει άλλη διάσταση σε ξεχασμένα πιάτα και να πρωτοτυπήσει με γνώμονα κυρίως τα προϊόντα της ελληνικής γης. Γράφει συνταγές για μαγειρικές ομάδες στις οποίες είναι μέλος κλπ.
Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων