Comodo SSL

BLOG

  • ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Ο δρόμος προς την έκδοση (ή αυτοέκδοση) ενός βιβλίου

Μην υποτιμάτε τη δέσμευση που θα χρειαστεί για να αντιληφθείτε την ιστορία σας και να γράψετε ένα βιβλίο. Συνοψίστε το έργο σας στα βασικά συστατικά του για να δείτε το έργο σας μέχρι το τέλος. Όλοι όσοι θέλουν θα πρέπει να ενθαρρύνονται να γράψουν ένα βιβλίο, αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τι προηγείται.

Στο υψηλότερο επίπεδο, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε το έργο σας και να το δείτε μέχρι το τέλος. Ένα βιβλίο που έχει πρόβλημα πιθανότατα θα βρει τον συγγραφέα του να έχει έλλειψη σε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

Ιδέα

Κάθε βιβλίο χρειάζεται μια ιδέα. Αυτή είναι η ιδέα στον πυρήνα του βιβλίου. Πρέπει να είναι ένα θέμα μεγάλο και αρκετά ενδιαφέρον για να δικαιολογεί το μέγεθος του βιβλίου σας.
Εξίσου σημαντικό, πρέπει να είναι αρκετά αγαπητό σ’ εσάς για να κρατήσει την προσοχή σας μέχρι το τέλος του έργου. Από την ιδέα κάτω από κάθε λέξη στο βιβλίο σας, τα επίπεδα της ιεραρχίας του βιβλίου φωλιάζουν το ένα μέσα στο άλλο σαν ένα σύνολο από ρωσικές κούκλες. Η ιδέα σας είναι η μεγαλύτερη από τις κούκλες και η πρώτη που βλέπουν οι αναγνώστες.
Πρέπει να σου παίρνει, όσο είναι δυνατόν, την ανάσα, ώστε να δελεάζει τους ανθρώπους να την ανοίξουν και να κοιτάξουν μέσα.

Υπόθεση

Κάθε βιβλίο χρειάζεται μια υπόθεση: είναι η συγκεκριμένη περίπτωση της ιδέας σας. Η υπόθεση είναι η επόμενη μικρότερη ρωσική κούκλα. Μπορεί να θέλετε να γράψετε ένα βιβλίο για έναν υπερήρωα. Αυτή είναι η ιδέα σας.
Ο πραγματικός υπερήρωας που επιλέξατε και η συγκεκριμένη περιπέτειά του, είναι η υπόθεση σας.
Ο κλασικός τρόπος να σκεφτούμε την ιδέα και την υπόθεση είναι να φανταστούμε μια σειρά. Πάρτε τον Σέρλοκ Χολμς για παράδειγμα.
Η ιδέα είναι μια αστυνομική ιστορία. Κάθε περίπτωση που λύνει είναι μια υπόθεση.

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Έχετε μια σούπερ ιδέα και μια εξαιρετική υπόθεση, αλλά πρέπει επίσης να συμπληρώσετε έναν τεράστιο αριθμό λεπτομερειών για να ολοκληρωθεί ένα βιβλίο. 

Αυτά είναι οι υπόλοιπες ρωσικές κούκλες: To καλύτερo, πιο ακριβό σετ περιέχει πολλές κούκλες μέχρι την τελευταία, απίστευτα μικρή, στο κέντρο.
Για να χτίσετε ένα καλά φτιαγμένο σετ απαιτείται πολλή δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της γραφής όλων των λέξεων που χρειάζεται για να αντιληφθείτε την υπόθεση. Ξεκινώντας με μια μεγάλη σύνοψη (τρίτη μεγαλύτερη κούκλα), η ιεραρχία του βιβλίου σας θα κατέβει τελικά προς τα κάτω μέσα από κεφάλαια, σκηνές, παραγράφους για την επιλογή των συγκεκριμένων λέξεων για κάθε πρόταση (η μικρότερη κούκλα σας).
Η δομή αυτή φέρνει στη ζωή τους χαρακτήρες, την ιστορία, το σκηνικό και την πλοκή, τα οποία θα πρέπει να ξεχωρίζουν. Μόλις γίνει αυτό, έχετε ένα βιβλίο.

Χρόνος

Τα τρία πρώτα στοιχεία που έχω αναφέρει είναι εννοιολογικά στη θεωρία. Θα μπορούσατε να κάνετε γρήγορα τα πρώτα δύο, την ιδέα και την υπόθεση, στο μυαλό σας, και οι περισσότεροι το κάνουν. Μόλις φτάσετε στο τρίτο – τη λεπτομέρεια – θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να γεμίσετε πάνω από 200 σελίδες, ή 50.000+ λέξεις, με καθηλωτικό περιεχόμενο. Ο χρόνος είναι η μεγαλύτερη και πιο ασύμβατη πτυχή ενός πρότζεκτ βιβλίου. Απλά δεν μπορείτε να αποφύγετε το χρόνο που χρειάζεται για να το τελειώσετε. Θα πρέπει να τα καταφέρετε αν σκοπεύετε να πετύχετε. 
Φανταστείτε ότι ένα βιβλίο είναι ένας πίνακας ζωγραφικής.
Μερικοί θα ξεκινήσουν με ένα τραχύ περίγραμμα σκίτσου. Αυτή είναι η ιδέα. Μετά μπορείτε να το συμπληρώσετε με ευρύτερα σχήματα και χρώματα. Αυτή είναι η υπόθεση. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσετε όλες τις λεπτομέρειες, μέχρι ο πίνακας να είναι άψογος και έτοιμος να ιδωθεί. Ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα του πίνακα ζωγραφικής, αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Μην υποτιμάτε τη δέσμευση που θα χρειαστεί για να αντιληφθείτε την ιστορία σας. Μπορεί να χρειαστείτε την εκμάθηση νέου λογισμικού, την επεξεργασία πολλαπλών σχεδίων με επαναληπτικό τρόπο, και βέβαια τον φυσικό χρόνο που χρειάζεται για να μετατραπούν τα λόγια σας σε ψηφιακή μορφή.
Πολλοί διάσημοι συγγραφείς, όπως ο James Patterson, γράφει μόνο σε χαρτί.
Τα προσχέδια σε χαρτί μπορούν να πληκτρολογηθούν και ευτυχώς τώρα είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε περισσότερο χρόνο χρησιμοποιώντας τη φωνητική εγγραφή στο λογισμικό κειμένου και ειδική απομαγνητοφώνηση.

Ένας καταπέλτης

Κάθε βιβλίο που τελειώνετε είναι μια μεγάλη προσωπική επιτυχία από μόνη της. Αλλά αν ο στόχος σας είναι η έκδοση, το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το βγάλετε έξω από την πόρτα. 

Ένα βιβλίο που κάθεται στο κομοδίνο σας θα είναι σε χρήσιμο μόνο σε εσάς.
Χρειάζεστε ένα καταπέλτη κάποιου είδους για να το εκτοξεύσει από το γραφείο σας και στον ευρύτερο κόσμο, όπου μπορεί κανείς να το δει και να το διαβάσει. Αυτός ο καταπέλτης, επίσης γνωστός ως εκδότης, μπορεί να είναι του παραδοσιακού τύπου ή τώρα μπορεί να είστε εσείς.
Η αυτοέκδοση είναι ένα όλο και περισσότερο βιώσιμο μονοπάτι, και υπάρχουν πολλοί τρόποι για την επίτευξη επιτυχίας ως συγγραφέας DIY (Do It Yourself).
Όποιο μονοπάτι κι αν επιλέξατε, θα πρέπει να το αγκαλιάσετε για να φτάσετε στην τελική γραμμή τερματισμού.

Η αυτοπεποίθηση

Ένα τελευταίο στοιχείο που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία οποιασδήποτε έκδοσης βιβλίου είναι η απόφαση. Χωρίς αυτή, μπορεί να παραπαίετε σε κάθε βήμα κατά μήκος του δρόμου. Ο δρόμος προς ένα δημοσιευμένο βιβλίο είναι μάλλον πολυετής. Και ενώ εσείς θέλετε να είναι γεμάτος με τριαντάφυλλα που μπορείτε να σταματήσετε και να μυρίσετε, θα έχει επίσης και το δίκαιο μερίδιο από αγκάθια.
Θα χρειαστείτε μια ικανοποιητική δόση αυτοπεποίθησης για να φτάσετε από την αρχή μέχρι το τέλος.
Το να τελειώσετε σημαίνει το να κατέχετε την πνευματική, ψυχική δύναμη ώστε να μην εγκαταλείψετε κάτω από εσωτερικές ή εξωτερικές πιέσεις, μέχρι να φτάσετε στο τέλος.

 

Add Comment

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο